Bosche Voedselbank krijgt honing

Bossche Voedselbank krijgt honing van Voedseltuin Villanueva: jaarlijks 500 potjes

Bosche Voedselbank Villanueva krijgt honing

DEN BOSCH – De Bossche Voedseltuin Villanueva levert binnenkort naast groenten en fruit ook honig aan leden van de Bossche Voedselbank. Zaterdag stromen de eerste potjes vol.

Floor Piscaer, bestuurslid marketing van de stichting Voedseltuin Villanueva, verwacht dat het dit jaar gaat om zo’n 500 potjes met een inhoud van 250 gram.
Enkele jaren geleden ontstond het idee om op het terrein aan de Vlijmenseweg ruimte te reserveren voor bijenkasten en een bijentuin in te richten. Piscaer: “Harry van de Ven, een van onze tuincoördinatoren, heeft van meet af aan veel tijd gestoken in de aanleg van een bijentuin. Ook is een samenwerking gestart met Imkerij ’t BijenOord van Kees van den Oord. Maarten Arts ondersteund ons als vrijwillig imker.”

Bollebozen
De imkerij levert honing en de imkers verzorgen voorlichting over het belang van bijen. Speciaal voor jeugdige bezoekers zijn imkerpakken aangeschaft. Binnenkort brengen kinderen van weekendschool de Bollebozen een bezoek aan de tuin waar drie bijenkasten staan van de voedseltuin en tien die zijn geleend van de imkerij.
Voedseltuin Villanueva startte in 2014 met sla, prei, tuinbonen, koolsoorten en pastinaak. Dat assortiment is uitgebreid met onder meer courgettes en ijsbergslag. Het bestuur van de stichting wil het assortiment nog verder uitbreiden. Het is de bedoeling om meer zogenaamde vergeten groenten te telen. Ook wordt in samenwerking met het Koning Willem I college nagaan hoe je eventuele overschotten kunt inmaken. In overleg met Appél worden de producten voorzien van recepten.
Marc Brink 31-08-18, 11:25