Welkom bij Imkerij ’t BijenOord

Imkerij 't BijenOord is als hobby imkerij door Kees van den Oord in 2010 opgericht. Deze imkerij is gelegen in de driehoek tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.
Onze bijenstand in Oirschot, ook wel het 'Monument in het Groen' genoemd, omvat maar liefst 11 natuurgebieden. De honing die wij verkopen komt hoofdzakelijk uit deze natuurgebieden. De Kempen, waaronder de Oirschotse Heide (1440 ha); De Kampina (1500 ha) en Landgoed de Baest (380 ha) vormen daarmee de kern van Nationaal landschap Het Groene Woud en vormen een visitekaartje voor Brabant en Nederland.

In 2015 is Imkerij 't BijenOord een samenwerkingsverband aangegaan met Imkerij BiOord. Vader Toon van den Oord, ook imker en reeds Biologisch veehouder, krijgt in 2015 als eerste imker in Nederland het SKAL certificaat op zijn imkerij BiOord. Samen met enkele andere imkers is er jaren strijd voorafgegaan om deze certificering mogelijk te maken voor Nederlandse imkerijen. Na een jaar in omschakeling te zijn geweest heeft Imkerij BiOord de primeur om in 2016 de eerste Nederlandse Biologisch pot honing aan te bieden.

Als imkerij zijn we lid van Het Land van Oirschot, een keurmerk voor vernieuwende regionale producten en diensten van Oirschotse ondernemers. Als lid van het Land van Oirschot nemen we ook deel aan projecten en activiteiten van het Kempen Goed. Kempen Goed heeft als een van haar doelstelling om de producten en diensten te certificeren in de Brabantse Kempen.